Bizim evimizde akşam çaylarının vazgeçilmezidir.Hem yapması kolay hemde uzun süre dayanan bir kurabiyedir.
Malzemeler:
125 gr.Becel yada margarin
1 Yumurta
2 fincan şeker
1 fincan sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 kabartma tozu
1 vanilya
İç Malzemesi:
3 adet elma
2 yemek kaşığı tozşeker
2 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı limon suyu
(Daha önceki tarifimde iç harcın pişirilmesi yazıyor)
Yapılışı:
-Yağı eritelim içine önce şeker daha sonra yağ ve yoğurt ilave ederek şekerlerin erimesini sağlayalım.
-Sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek, iyice yoğuralım. Hamurun sert olmamasına dikkat edelim ve
1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
-Hamurdan iri portakal büyüklüğünde parçalar koparalım ve merdane ile açalım.30-35 cm.büyüklüğündeki parçayı önce dörde, daha sonra parçaları tekrar ikiye bölerek 8 adet üçgen hamur elde edelim ve içine hazırladığımız elmalı harçtan koyarak, kenarlarını kıvırmadan, büyük taraftan başlayarak rulo yapalım.
-170 derecelik fırında yaklaşık 25- 30 dakika pişirelim. Üzerlerinin fazla kızarmamasına dikkat edelim.
-Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun....
A
Malzemeler:
125 gr.Becel yada margarin
1 Yumurta
2 fincan şeker
1 fincan sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 kabartma tozu
1 vanilya
İç Malzemesi:
3 adet elma
2 yemek kaşığı tozşeker
2 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı limon suyu
(Daha önceki tarifimde iç harcın pişirilmesi yazıyor)
Yapılışı:
-Yağı eritelim içine önce şeker daha sonra yağ ve yoğurt ilave ederek şekerlerin erimesini sağlayalım.
-Sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek, iyice yoğuralım. Hamurun sert olmamasına dikkat edelim ve
1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
-Hamurdan iri portakal büyüklüğünde parçalar koparalım ve merdane ile açalım.30-35 cm.büyüklüğündeki parçayı önce dörde, daha sonra parçaları tekrar ikiye bölerek 8 adet üçgen hamur elde edelim ve içine hazırladığımız elmalı harçtan koyarak, kenarlarını kıvırmadan, büyük taraftan başlayarak rulo yapalım.
-170 derecelik fırında yaklaşık 25- 30 dakika pişirelim. Üzerlerinin fazla kızarmamasına dikkat edelim.
-Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun....
A
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder