Malzemeler:
-400 gr.petibör bisküi (2 paket)
-100 gr. Tereyağ yada Margarin
-3 yemek kaşığı Kakao
-1 Çay bardağı Tozşeker
-1 Su bardağı Süt
1 vanilya
1 cay bardağı fındık kırığı (istege bağlı)
Yapılışı:
-Tereyağ tencereye koyup eritilir.Ocağın altı kapatıldıktan sonra içine tozşeker,kakao ve süt konup iyice karıştırılır, şeker eriyinceye kadar.
-Diğer tarafta bisküiler elle küçük parçalara ayrılır.Tencerini içindeki sıvı karışıma eklenir.
-Bisküiler karışıma kaşıkla iyice yedirilir.
-Streç filmle kapladığınız kalıba bu karışım dökülür ve üzeride streçle kaplanarak bastırılır. Buzdolabına konur. 2-3 saat sonra kalıptan çıkaılır ve dilimlenerek servise hazır hale gelir.
-Benim tercihim yine akşamdan yapılmasından yana çünkü tadı daha güzel oturuyor.
Afiyet Olsun!...
Yapılışı:
-Tereyağ tencereye koyup eritilir.Ocağın altı kapatıldıktan sonra içine tozşeker,kakao ve süt konup iyice karıştırılır, şeker eriyinceye kadar.
-Diğer tarafta bisküiler elle küçük parçalara ayrılır.Tencerini içindeki sıvı karışıma eklenir.
-Bisküiler karışıma kaşıkla iyice yedirilir.
-Streç filmle kapladığınız kalıba bu karışım dökülür ve üzeride streçle kaplanarak bastırılır. Buzdolabına konur. 2-3 saat sonra kalıptan çıkaılır ve dilimlenerek servise hazır hale gelir.
-Benim tercihim yine akşamdan yapılmasından yana çünkü tadı daha güzel oturuyor.
Afiyet Olsun!...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder