Bu pastayı instagramda takip ettiğim bir blogger dan aldım ve denedim. Harika bir tat deneyin göreceksiniz.
Favori pastanız olabilir. Sadece elmalı değil çilek ve şeftali de güzel olur bence.
Malzemeler:
Tabanı için:
2.5 -3 bardak un
180 gr. Tereyağ
140 gr. Şeker(yarım su bardağından 1 parmak fazla)
3 yemek kaşık süt
İç dolgusu:
3 bardak süt (200 gr.lık ölçü bardağı)
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
2 paket vanilyalı puding tozu (ben dr. Oetker kullandım)
200 gr. Labne peyniri
300 gr. Süzme yoğurt
4 adet orta boy elma
Üstüne pudra şekeri
Yapılışı:
-tereyağı ve şekeri çırpalım ve yavaş yavaş unu ilave edelim ve sürekli çırpalım hamur kırıntı haline gelince 4 yemek kaşığı bir kaba alalım ve dolaba kaldıralım.
-geri kalan hamura önce 2 yemek kaşığı sütü ilave edip hamuru elimizle yoğuralım toparlanmazsa 1 yemek kaşığı süt daha ilave edelim.
-hamuru yağlanmış üzeri unlanmış kelepçeli kek kalıbına incecik yayalım ve kalıbın yan duvarlarını da 3 parmak yükseklikte olacak kadar hamur ile kaplayalım ve dolaba kaldıralım yarım saat bekleyecek.
-diğer tarafta 2 paket pudingi 3 bardak sütle pişirelim. Koyu olucak endişelenmeyin.
-sıcak pudingle yoğurt ve labne peyniri karıştıralım ve iyice çırpalım halen sıcakken içine küçük kutu kutu doğradığımız elmaları ilave edelim ve dolapta bekleyen kalımızın içine dökelim üzerini düzeltip üstüne ayırdığımız kırıntıları serpelim.
- pastamızı 180 derecede fanlı 55-60 dakika kontrollü olarak pişirelim.
-pasta soğuduktan sonra en az 6 saat yada 1 gece buzdolabında beklemeli.
-servis edilirken üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder