Musakkayı bu şekilde ilk kez Yunanistan da yemiş ve çok beğenmiştim. Tarifini istedim ama ingilizce bilmeyen yunanlı aşçı ile pek anlaşamadık. Aslında önce vermek istemedi ama ben Selanikli olduğumu dedelerimin oradan Türkiye ye göç ettiğini anlatınca hemen yüzü değişti ve yakınıymışım gibi tavır alarak ingilizce bilen garson yardımıyla güzelce anlattı.
İşte müthiş tarif
Malzemeler:
2 adet soğan
300-350 gr. Kıyma
4-5 adet orta boy patates
5 adet orta patlıcan
1 bardak rende taza kaşar peyniri
Salça
Baharat (kekik,pulbiber,karabiber,tuz)
Sos Malzemeleri :
2 çorba kaşığı un
2 bardak süt
2 kaşık tereyağ
Yapılışı:
Önce soğanı ince ince doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz pembeleşince kıymayı ilave ediyoruz. İyice kavrulup pişince salçasını daha sonra baharatları ilave edip altını kapatıyoruz.
Diğer tarafta soyup yuvarlak doğradığımız patates ve patlıcanları yağda kızartıyoruz.
Daha sonra beşamel sosumuzu yapıyoruz ve sırası ile borcama önce patates sonra patlıcan daha sonra pişirdiğimiz kıyma ve en son beşamel sosumuzu ekliyoruz.
En üste bir bardak rende kaşar serpip 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder