Tadı harika olan ve görseli ile de göz dolduran bu bisküvili pastadan sonra diğerlerini yapmayacağınızı düşünüyorum.
Araları pastacı kreması üzeri ganaj kenarları ve içinin her katı fındık kırığı.
Pastacı kreması:
4 Su bardağı süt (200 ml. Bardak)
1 Yumurta sarısı
4 Yemek kaşığı tepeleme un
3 Yemek kaşığı mısır nişastası
6 Yemek kaşığı şeker
2 Yemek kaşığı kakao
Yukarıdaki malzemeler ile pişecek altı kapanınca vanilya,tereyağ ve çikolata eklenecek.
Üzerini strecle kapatıp soğumasını bekleyelim en az 3 saat buzdolabında dinlendirilir.(streci muhallebinin uzerine değdirip kapatalımki üzeri kabuk tutmasın.) Ben genellikle bu aşamayı bir gece önce yapıyorum ertesi güne pastayı daha çabuk yapıyorsunuz.
1 Paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
100 gr. Bitter çikolata
Soğuduktan sonra :1 paket krem şanti
1 paket çiğ krema (kontrollü eklenecek)
Ganaj (üstü için):
200 gr. Çiğ Krema
200 gr. Bitter çikolata
(Krema kaynama noktasına gelince altı kapatılır içine çikolatalar atılır. Ganaj olmuştur.
3 Paket petibör bisküvi
Bisküvileri ıslatmak için 1 su bardağı süt
İsteğe göre fındık kırığı yada fıstık
Hazırladığımız ganajın yarısını üzerine diğer yarısını katlara (pastacı kremasının üzerine )az az sürerek lezzetini arttırırız.
Yapılışı:
Kare yada dikdörtgen kalıbımızı önce pasta altlığına yerleştirelim. İçine arkalı önlü süte batırdığımız bisküvileri dizelim ve üzerine ince bir tabaka pastacı kreması sürelim. Onun üstüne 2 kaşık ganajı akıtıp yayalım ve fındık kırığı serpelim.bu işlemi bisküviler bitine kadar yani 4 kat tekrarlıyoruz.
Son kat bisküvi dizip streçleyip 2 saat buzdolabına kaldırıyoruz. Sonra çıkarıp ganajını üzerine döküyoruz. Tekrar 2 saat dinkendiriyoruz. Dışarı çkarınca kalıptan ayırıp üzerine kalan pastacı kremamızdan sıkıyoruz ve kenarlarına fındık serpiyoruz veee servise hazır.
Aşağıdaki gibi büyük dilimlerle 16 dilim çıkıyor.
Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder