Malzemeler :
2 bardak ılık su
1 yumurta
1 çay bardağı ayçiçekyağı
1 kabartma tozu
1.5 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (hamur toplanacak yumuşak olucak.)
Hamur araları için 2 yemek kaşığı tereyağ eritilir ve içine 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı eklenir.
İç harcı :
250 gr kıyma
2 adet soğan
2 yemek kaşığı ayçiçekyağı
Tuz, karabiber
İsterseniz maydanoz
İstediğiniz harcı kullanabilirsiniz.(peynir ,patates,ıspanak) ben en çok kıymalıyı yakıştırıyorum.
Yapılışı :
Bütün malzeme un karıştırılarak hamur elde edilir ve 1 saat üzeri örtülerek dinlendirilir.
Sonra hamur ikiye bölünür ve bit parçasından 12 diğerinden 12 olmak üzere 24 adet ceviz büyüklüğünde topaklar elde edilir.
4 adet topak, tabak büyüklüğünde açılarak aralarına fırça ile bolca yağ sürülür.
6 adet (dörtlü ) hamur elde edilir ve ilk yaptığımızdan başlanarak oklava ile açılır. Korkmayın çok rahat açılıyor fakat ince açın kalın olursa güzel olmuyor.
Yufkanın en uzun tarafından boylu boyunca iç harcı konur ve sarılır. Gül böreği şeklinde tepsinin ortasına yerleştirilir. Sonraki yaptıklarınız da etrafına sarılır ve üzerine mutlaka kalacak olan yağdan sürülür.
190-200 derece de fırınınıza bağlı 40/45 dakika da üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder