Bu pasta da sırf çikolata ve fıstıklı. Bence tam bir çikolata rüyası...
Kakaolu pandispanya 24 cm kalıp :
4 yumurta
3 yemek kaşığı kaynar su
2.5 türk kahve fincanı şeker
3 " " " un
2 yemek kaşıgı kakao
1 kabartma tozu
1 vanilin
Yapılışı:
1 yumurtaları ayırmadan sıcak su ile en yüksek ayarda çırpırıyoruz (2-3 dakika yeterli)
2 şeker vanilin ilave edip tekrar cırpıyoruz. (5-6 dakika)
3 diğer kuru malzemeleri ilave edip düşük devirde çırpıyoruz.
4 yağlı kağıt ile hazırladığımız çember kalıba döküyoruz ve 1 kere tezgaha vuruyoruz. Hava kabarcıkları çıkması için.
5 pandispanyayı bir gün önce hazırlamamız gerekir.
6 önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kapağını açmadan 40-45 dakika da pişiriyoruz.
7 pandispanyanızın iyi kabarması için bütün kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim.
Şimdi size harika bir pastacı kreması tarifi vereceğim, mutlaka deneyin !
Çikolatalı Pastacı Kreması :
2 su bardağı süt
3 adet yumurta sarısı
6 yemek kaşıgı şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası (elenmiş)
200 gr.bitter çikolata ( kakao oranı%70)
40 gr.tereyağı oda sıcaklığında
Krema yapılışı:
Ufak bir tencere de 3 yemek kaşığı şeker ile sütü kaynamanoktasına getirin. Dıger bir kapta yumurta sarıları 3 yemek kaşığı şeker ve mısır nişastasını iyice çırpalım. Çırparken içine sıcak sütten 2-3 kaşık ilave edip alıştıralım.
Daha sonra bütün karışımı süt tenceresi e yavaş yavaş dökelim ve 1-2 dakika kaynatalım
Ocaktan alıp içine bitter çikotalarımızı ilave edelim.
Bıraz soğuduktan sonra içine tereyağı ekleyelim ve üzerini streç filmle kapatıp buzdolabına kaldıralım.
En az 4 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra pastanız da kullanabilirsiniz.
Pasta şerbeti:
1 bardak ılık su
1 yemek kaşığı şeker
3 damla vanilya
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder