17 Şubat 2016 Çarşamba

Brovni Kek

   Şimdiye kadar yediğiniz en kolay ve en lezzetli brovni tarifini aşağıda vereceğim. Çocuklar çok sevdiği için hafta da bir yapıyorum.

Malzemeler :
300 gr.bitter çikolata
150 gr. Tereyağı
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un

Kalıbı yağlamak için
2 tatlı kaşığı tereyağı










Yapılışı :

-  Tereyağını küçük bir tencereye alıp eritelim.
Kaynama noktasına gelmeden altını kapatıp içine çikolataları ekleyelim karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım ve soğumaya kenara ayıralım.
- Diger tarafta başka bir kaba yumurtaları kırıp şekerini ilave edelim ve köpürene kadar çırpalım.
- Oda sıcaklığına gelmiş tereyag ve çikolata karışımını yumurtaların üzerine ilave edelim. Son olarak un ve kakaoyu eleyerek ekleyelim en düşük devirde çok az karıştıralım.
- Tereyağ ile yağlanmış kalıba hamuru döküp 175 derecelik fırında 30 dakika pişırelim.
      ( fırınınızı siz daha iyi bilirsiniz 25 dakikada da olabilir)

Fırın kabı olarak ben borcamı tercih ediyorum. Ebatı dikdörtgen borcam 30cm - 22 cm.


Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: