Gulaş kızım dışında hepimizin sevdiği bir et yemeğidir. Övünmek gibi olmasın benimki de çok güzel olur.(Yanlış anlaşılmasın bu benim değil yiyenlerin fikri.:) )
Bu yemeğe macar gulaşı da deniyor.
Malzemeler:
-500 gr.dana kuşbaşı eti
-2 adet Orta boy Soğan
-2 adet sarımsak
-1 yemek kaşığı biber salçası
-2 adet büyük domates
-2 yemek kaşığı elma sirkesi
-1 yemek kaşığı Un
-1 tatlı kaşığı kimyon
-1 tatlı kaşığı kekik
-Tuz yeteri kadar
-1 defne yaprağı
-Biraz taze karabiber
Yapılışı:
-Önce eti çelik tencerede önce suyunu bırakıp sonra çekene kadar pişirelim.Üzerine kayna su ilave ederek iyice pişmesini sağlayalım.
-Suyunu çektikten sonra içine zeytinyağı, ince kıydığımız soğan ,sarımsak ve sirkeyi ilave edip soğanlar ölene kadar kavuralım.
-Sonra içine salçamızı ilave edip 3-4 dakika kavuralım ve rende domatesleri ilave edelim .
-Kaynamaya devam eden etin içine bir kasede ılık su ile açtığımız unu ve birazda kaynar su ilave edelim.
-Daha sonra içine bütün baharatları ,defne yaprağını koyalım ve 5 dakika kaynattıktan sonra altını kapatalım.
Afiyet olsun....
Bu yemeğe macar gulaşı da deniyor.
Malzemeler:
-500 gr.dana kuşbaşı eti
-2 adet Orta boy Soğan
-2 adet sarımsak
-1 yemek kaşığı biber salçası
-2 adet büyük domates
-2 yemek kaşığı elma sirkesi
-1 yemek kaşığı Un
-1 tatlı kaşığı kimyon
-1 tatlı kaşığı kekik
-Tuz yeteri kadar
-1 defne yaprağı
-Biraz taze karabiber
Yapılışı:
-Önce eti çelik tencerede önce suyunu bırakıp sonra çekene kadar pişirelim.Üzerine kayna su ilave ederek iyice pişmesini sağlayalım.
-Suyunu çektikten sonra içine zeytinyağı, ince kıydığımız soğan ,sarımsak ve sirkeyi ilave edip soğanlar ölene kadar kavuralım.
-Sonra içine salçamızı ilave edip 3-4 dakika kavuralım ve rende domatesleri ilave edelim .
-Kaynamaya devam eden etin içine bir kasede ılık su ile açtığımız unu ve birazda kaynar su ilave edelim.
-Daha sonra içine bütün baharatları ,defne yaprağını koyalım ve 5 dakika kaynattıktan sonra altını kapatalım.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder