7 Şubat 2020 Cuma

Muzlu Tart Kek

 Lezzeti mükemmel olan bu tart keki denemenizi tavsiye ediyorum.
Gelsin  tarif ✍️

Keki için:

2 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yada 1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 vanilya
1 kabartma tozu

Kreması :

-2,5 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı tepeleme un
-1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
-1 yumurta sarısı
-100 gr. Krema
-1 vanilya

2 adet muz ince doğranmış.

Üst kreması:

100 gr. Sıvı krema
80 gr. Bitter çikolata


Yapılışı:
Önce yumurta ve şekeri beyazlayıp iki katına çukana kadar çırpalım. Yaklaşık 10 dakika. Daha sonra tüm malzemeleri ilave edip en yavaş şeilde çırpalım ve yağlanmış tart kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişene kadar tutuyoruz.

Muhallebi Krema yapılışı:

Vanilya ve krema hariç tüm malzemeyi pişirme kabına koyup sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz.
Ocaktan aldıktan sonra içine önce vanilya sonra kremayı ilave edip pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
Fırından çıkan keki biraz soğutup kalıpdan çıkarıyoruz ve kekin üstüne ince dilimli muzu döşüyoruz üzerine muhallebiyi döküyoruz.
En üste de sıcak kremada eritilmiş çikolata sosunu döküyoruz.
Üzerini istediğimiz şekilde süsleyebiliriz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: