Malzemeler :
Kek için :
3 yumurta
1 Su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 Su bardağı süt
2.5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1,5 su bardağı un ( 200 gr.lık ölçü bardağı)
Keki ıslatmak için :
1 su bardağı süt
Üzeri için krema:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Üst çikolata kreması:
200 gr sıvı krema
160 gr çikolata ben bitter seviyorum. Ama isteye bağlı 80gr. Sütlü 80 gr. Bitterde kullabilirsiniz.
Yapılışı :
Yumurta ve şeker derin bir kap içinde köpürük kabarana kadar çırpulır.
Üzerine diğer bütün malzemeler eklenir ve düşük devirde köpük inmeden 2,3 dakika karıştırılır.
Hazırlanan kek yağlanmış borcama dökülür.
Önceden ısıtılmış 180 * fırında pişirilir. ( benim fırınımda 20 dakika ) ama her fırın farklı kürdan testi yapabilirsiniz.
Fırından çıkan keke 5 dakika sonra ilk sıcaklığı çukınca sütü eşit şekilde dökelim ve 20 dakika soğumadını bekleyelim.
Diğer tarafta soğuk süt ve 1 paket krem şantiyi iyice çırpıp buzdolabına kaldıralım.
Daha sonra ısıttığımız asla kaynamamış olan sıvı kremamın üzerine çikolataları ekleyip 2 dakika da bir karıştırıp 15 dakika kadar soğumasını bekleyip, şantinin üzerine yine eşit şekilde dökelim.
İyice soğudukdan sonra üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Ben fıstık ve inci şekerle süsledim.
Afiyet olsun !
Üst çikolata kreması:
200 gr sıvı krema
160 gr çikolata ben bitter seviyorum. Ama isteye bağlı 80gr. Sütlü 80 gr. Bitterde kullabilirsiniz.
Yapılışı :
Yumurta ve şeker derin bir kap içinde köpürük kabarana kadar çırpulır.
Üzerine diğer bütün malzemeler eklenir ve düşük devirde köpük inmeden 2,3 dakika karıştırılır.
Hazırlanan kek yağlanmış borcama dökülür.
Önceden ısıtılmış 180 * fırında pişirilir. ( benim fırınımda 20 dakika ) ama her fırın farklı kürdan testi yapabilirsiniz.
Fırından çıkan keke 5 dakika sonra ilk sıcaklığı çukınca sütü eşit şekilde dökelim ve 20 dakika soğumadını bekleyelim.
Diğer tarafta soğuk süt ve 1 paket krem şantiyi iyice çırpıp buzdolabına kaldıralım.
Daha sonra ısıttığımız asla kaynamamış olan sıvı kremamın üzerine çikolataları ekleyip 2 dakika da bir karıştırıp 15 dakika kadar soğumasını bekleyip, şantinin üzerine yine eşit şekilde dökelim.
İyice soğudukdan sonra üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Ben fıstık ve inci şekerle süsledim.
Afiyet olsun !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder