Mutfak Benim Terapim 💜 Instagram'ımı Da Ziyaret Etmeyi Unutmayın ☺ Adım: Kahve_kokusu_blogspot
25 Şubat 2019 Pazartesi
KABAK TATLISI
Kış aylarının en güzel lezzetlerinden biridir . Ancak herkesin sevdiği bir tat olmasa gerek bizim evde çocuklar tarafından pek de sevilmiyor. Bu yüzden senede 1 yada 2 kez ancak yapıyorum ama tarifi unutulmamalı bence,çünkü bu tarifi her yerde bulamazsınız, denemekde yarar var. Kabak aslında bol lifli bir meyve......
“Kabak tadı verdi” deyimini mi hatırlattım?
Malzemeler
1 kg. Soyulmuş bal kabağı
400 gr. Tozşeker ( 2 su bardağı)
Üzeri için ceviz
-iki parmak kalınlığın da dilimleyelim. Pişireceğimiz tencereye yerleştirip üzerine 200 gr. Şeket ilave edelim ve bir gece buzdolabında beklegin.
-ertesi gün sulanmış bal kabaklarını kaynatmaya başlayalım asla su ilavesi yapmayalım. Orta ateşde yunuşayana kadar pişirelim.
-altını kapattığınız da hala su olacak tencerede o suyu bir tavaya alalım ve içine kalan 200 gr. Şekeri ilave edelim ve köpük köpük olup karamelleşene kadar pişirip kabakların üzerine gezdirelim.
- üzerine de bol ceviz.
-kaymak yada tahinli de olabilir
Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder