25 Şubat 2019 Pazartesi

KABAK TATLISI


Kış aylarının en güzel lezzetlerinden biridir . Ancak herkesin sevdiği bir tat olmasa gerek bizim evde çocuklar  tarafından pek de sevilmiyor. Bu yüzden senede 1 yada 2 kez ancak yapıyorum ama tarifi unutulmamalı bence,çünkü bu tarifi her yerde bulamazsınız,  denemekde yarar var. Kabak aslında bol lifli bir meyve......
“Kabak tadı verdi” deyimini mi hatırlattım?

Malzemeler
1 kg. Soyulmuş bal kabağı
400 gr. Tozşeker ( 2 su bardağı)
Üzeri için ceviz

-iki parmak kalınlığın da dilimleyelim. Pişireceğimiz tencereye yerleştirip üzerine 200 gr. Şeket ilave edelim ve bir gece buzdolabında beklegin.
-ertesi gün sulanmış  bal kabaklarını kaynatmaya başlayalım asla su ilavesi yapmayalım. Orta ateşde yunuşayana kadar pişirelim.
-altını kapattığınız da hala su olacak tencerede o suyu bir tavaya alalım ve içine kalan 200 gr. Şekeri ilave edelim ve köpük köpük olup karamelleşene kadar pişirip kabakların üzerine gezdirelim.
- üzerine de bol ceviz.
-kaymak yada tahinli de olabilir

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: