30 Mayıs 2016 Pazartesi

PATLICANLI PİLAV

Bu pilavı daha küçücük bir çocukken çok yakın bir komşumuz olan vahide teyze yapardı. Bayılırdım bu tada, geçen gün aklıma bu pilav ve çocukluğum geldi. Nedense şimdiye kadar bu pilavı yapmaya hiç cesaret edemedim ya aynı tadı yakalayamamakdan yada özlediğim mahallemiz ve bizleri çocukları kadar seven komşu teyzelerimi bir daha göremeyecek olmamın hüznünden.                            

Malzemeler:

3 adet patlıcan
2 bardak pirinç
3 bardak su (sıcak su)
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet çarliston biber
1 adet domates rendesi
2 orta boy soğan
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber,keyfinize kalmış nane
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı yeni bahar
Yapılışı:


Soğanları küçük kare yemeklik doğrayalım. Biberleti küçük küçük doğrayalım. Patlıcanları alacalı doğrayalım. Zeytinyağı koyduğumuz tencereye bu üç sebzeyi ve tuzunu  koyup kavurmaya başlayalım. Yaklaşık 15 dakika orta ateşte kavuralım. Diğer tarafta yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ilave edelim ve 10 dakika daha kavuralım. Sonra içine domatesi ilave edelim ve sıcak  suyumuzu ilave edelim kaynamaya başlayınca içine baharatları ilave edelim . Pişince altını kapatalım.


Afiyet olsun!


Hiç yorum yok: