İlk kez yaptım fakat lezzeti harika hala yapmayan varsa mutlaka denesin. Biraz uğraştırıcı ama değiyor gerçekten özellikle bir davet varsa inanılmaz bir sunum.
Malzemeler:
-2 Adet kalcalı but
-3 su bardağı baldo pirinç
-1 adet defne yaprağı
-2 yemek kaşıgı dolmalık fıstık
-1 yemek kaşığı kuş üzümü
-200 gr kabukları soyulmuş badem
-150 gr tereyağ
-tuz -karabiber
-1 tatlı kaşığı yeni bahar
-1 tatlı kaşıği toz kırmızı biber
-5 su bardağı sıcak tavuk suyu
Perdesi için:
-2 adet yumurta
-2 yemek kaşıgı yogurt
-1 türk kahvesi fincanı zeytinyağ
-1 çay kaşığı tuz
-2.5 - 3 bardak un (aslında aldığı kadar)
Yapılışı :
* butları yıkayıp soğan ve tuz ile birlikte pişene kadar kaynatalım.(bir bütün soğan)
Pıştikten sonra derileri hariç didikleyip ayıralım.
*pirinçleri bol suda yıkayalım nişastaları çıkana kadar. Diğer tarafta kuş üzümlerini bir kase sıcak suda bekletelim.
* bademleri de 5 10 dak. Haşlayalım ki kabukları soyulsun.
*bir tencereye tereyağı ve birazda zeytinyağını koyalım ve önce fıstıkları sonra bademleri sonrada pirinci ilave derek kavuralım. Haklaşık 7-8 dakika da pirinçlebirlikte kavuralım ve içi e tavuk suyunu, tuzunu ve kuş uzümleri ilave edelim. ( önce harlı sonra kısık ateş pişirelim.)
* pilav piştıkgen sonra bütün baharatları ve didiklenmiş tavuğu içine ekleyelim.
*diger tarafta hamuru yoğuralım ve 10 dakika dinlendirelim ve merdane ile ince açalım. ( üzeri için limon büyüklüğünde bir hamur ayıralım.)
*kek tepsisini tereyağ ile bolca yağlayalım ve ortasına bademleri dizelim üzerine hamuru yerleştirelim hamurun kenarları tepsinin dışına çıksın. Pilavı üzerine dökelim en üste de ayırdığımız ķüçük hamuru açıp üzerini kapatalım.
*üzerini tereyag ile bolca yağlayıp 180 derecelik turbo fırın da 35 40 dakika üzeri pembeleşene kadar pışirelim.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder