Yaz ayları boyunca evde olmadığım için bir çok pasta ve yemek yaptığım halde hiçbirini yayınlayamadım. Ama bu günden sonra sırayla hepsini sizlere sunacağım.
Bu resimde gördüğünüz, sıcak yaz aylarında serin serin yenen,bana göre bir yaz pastası.
Bu jöleli tatlıyı yazlık evimizde davet ettiğim arkadaşım, Berrin yapıp getirmiş. Hemen resmini çektim, tarifinide aldım ve sizlerle paylaşıyorum.
Eline sağlık Berrinciğim çok güzel görünüyor.
Yaz ayları için serin ve mayhoş tadıyla çok hafif olan yapması çok kolay ama, biraz oyalayıcı bir tatlı...
Malzemeler:
-3 Kutu vişne jölesi (Siz istediğiniz meyveli jöle ile yapabilirsiniz. Portakal,Muz,şeftali,Limon v.b.)
-6 Yemek kaşığı yoğurt
-1 paket kakaolu petibör bisküvi
-200 gr. Vişne (Çekirdekleri çıkartılmış)
Yapılışı:
-1 paket jöleyi tarife göre hazırlayalım ve yarısını istediğimiz bir kalıba dökelim.Eğer kalıbınız silikon ise çok rahat çıkıyor ama silikon değilse içini streç filmle kaplıyoruz. Üzerine vişneleri dizelim ve kalan jöleyi üzerine dökelim ve buzluğa koyalım. Jöle donunca çıkaralım.
-2.paket jöleyi yine tarife göre yapalım ve içine yoğurdu koyup çatal ile karıştıralım ve çıkardığımız kalıba dökelim. Tekrar buzluğa koyalım yaklaşık 15 dakika.
-3.paket jöleyi hazırlayalım ve içine rondoda toz haline getirdiğimiz bisküvileri katalım. Kalıbı yine buzluktan çıkarıp yoğurtlu karışımın üzerine dökelim ve buzluğa kaldıralım.
-Donduktan sonra buzluktan çıkarıp servis tabağına ters çevirerek servis yapalım.
-Dilerseniz borcama yapıp keserek de servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun....
Bu resimde gördüğünüz, sıcak yaz aylarında serin serin yenen,bana göre bir yaz pastası.
Bu jöleli tatlıyı yazlık evimizde davet ettiğim arkadaşım, Berrin yapıp getirmiş. Hemen resmini çektim, tarifinide aldım ve sizlerle paylaşıyorum.
Eline sağlık Berrinciğim çok güzel görünüyor.
Yaz ayları için serin ve mayhoş tadıyla çok hafif olan yapması çok kolay ama, biraz oyalayıcı bir tatlı...
Malzemeler:
-3 Kutu vişne jölesi (Siz istediğiniz meyveli jöle ile yapabilirsiniz. Portakal,Muz,şeftali,Limon v.b.)
-6 Yemek kaşığı yoğurt
-1 paket kakaolu petibör bisküvi
-200 gr. Vişne (Çekirdekleri çıkartılmış)
Yapılışı:
-1 paket jöleyi tarife göre hazırlayalım ve yarısını istediğimiz bir kalıba dökelim.Eğer kalıbınız silikon ise çok rahat çıkıyor ama silikon değilse içini streç filmle kaplıyoruz. Üzerine vişneleri dizelim ve kalan jöleyi üzerine dökelim ve buzluğa koyalım. Jöle donunca çıkaralım.
-2.paket jöleyi yine tarife göre yapalım ve içine yoğurdu koyup çatal ile karıştıralım ve çıkardığımız kalıba dökelim. Tekrar buzluğa koyalım yaklaşık 15 dakika.
-3.paket jöleyi hazırlayalım ve içine rondoda toz haline getirdiğimiz bisküvileri katalım. Kalıbı yine buzluktan çıkarıp yoğurtlu karışımın üzerine dökelim ve buzluğa kaldıralım.
-Donduktan sonra buzluktan çıkarıp servis tabağına ters çevirerek servis yapalım.
-Dilerseniz borcama yapıp keserek de servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder