5 Kasım 2012 Pazartesi

TURŞU KAVURMASI

Bu yemek de karadeniz bölgesine ait yöresel bir yemek,ben ilk kez denedim. Fakat tadını çok sevdim.Aslında çoğunlukla sadece fasülye turşusundan yapılıyor ama benim yaptığım gibi karışık turşudanda yapılabiliyormuş.

Malzemeler:
-1 kavanoz karışık turşu
-2 adet orta boy soğan
-2-3 diş sarımsak
-3 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 yemek kaşığı salça
-1 tatlı kaşığı pulbiber
-1 su bardağı su

Yapılışı:

-Turşuları bol suda yıkayalım ve 1 saat suda bekletelim.(Tuzdan biraz arınması için.)
-Turşuları süzelim ve küçük küçük  doğrayalım.
-Diğer tarafta küp şeklinde doğradığımız soğanları ve ince doğradığımız sarımsakları yağda kavuralım.
-İçine salçayı ekleyelim 2-3 dakika daha kavurup,turşuları ilave edelim.
-2-3 dakika daha kavuralım ve suyunu  ilave edelim.
-Suyunu çekince turşu kavurmanız olmuş demektir.

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok: