20 Ocak 2016 Çarşamba

İlk Yunanistan da yediğim bu  yemeğe bayıldım.  Tarifini istedim ama ingilizce bilmeyen yunanlı aşçı ile pek anlaşamadık. Aslında önce vermek istemedi ama ben selaniklli olduğumu dedelerimin oradan türkiyeye göc ettiğini anlatınca hemen yüzü değişti ve yakınıymışım gibi tavır alarak güzelce anlattı.

Malzemeler:



1  adet soğan
250 gr kıyma

4-5 adet patates iri
salça
baharat (kekik,pul biber karabiber,tuz)

Sos malzemeleri:

2 çorba kaşığı un
2 bardak süt
2 kaşık tereyag


Yapılışı:

Önce soganı küp küp dogruyoruz biraz riviera yag ile kavuruyoruz pambeleşince içine kıymayı ilave ediyoruz. İyice kavrulunca salçasını , baharatlarını  ve suyunu ekliyoruz. Dıger tarafta soyup yuvarlak ve bir parmak kalınlıkta doğradığımız patatesleri ilave ediyoruz.

Patatesler pişince tamamdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder